Aktuelno

Državni sekretar Stevandić predsedavao sastankom Tima za uvođenje Amber Alert sistema u Republici Srbiji

18.03.2023.
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Danilo Stevandić predsedavao je juče drugim sastankom Tima za uvođenje Amber Alert sistema u Republici Srbiji...

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Danilo Stevandić predsedavao je juče drugim sastankom Tima za uvođenje Amber Alert sistema u Republici Srbiji.

Tokom sastanka ovog tima, koji je oformlјen po nalogu ministra Bratislava Gašića, definisane su polazne osnove za uvođenje ovog sistema koji ima važnu ulogu u slučajevima prijave nestanka maloletnog lica.

Sistem Amber Alert, nakon procene policije i tužilaštva, preko kanala masovne komunikacije odmah uzbuni javnost i na taj način znatno povećava mogućnost da u što kraćem periodu nestalo lice bude pronađeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova izražava veliko zadovolјstvo izuzetnom saradnjom svih članova Tima, njihovoj predanosti i naporima koje ulažu, kako bi ovaj sistem što pre bio uspostavlјen u našoj zemlјi, što bi značajno doprinelo većoj bezbednosti dece, ali i svih građana Srbije.