Aktuelno

Vatrogasci-spasioci u Kuli dobili novu savremenu bazu: Ministar Gašić naglasio značaj njihovog rada

06.02.2024.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas novi objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Kuli, koji će značajno poboljšati uslove rada vatrogasaca-spasilaca u ovom gradu.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas novi objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Kuli koji je izgrađen u okviru kapitalnog projekta Ministarstva unutrašnjih poslova za poboljšanje uslova rada vatrogasno-spasilačkih službi. 

Podsetivši na težinu posla vatrogasaca-spasilaca koji se svakodnevno suočavaju sa različitim opasnostima štiteći živote i imovinu građana Srbije, ministar Gašić je ponovio odlučnost Ministarstva u nastavku opremanja vatrogasno-spasilačkih službi čiji pripadnici učestvuju i u spasilačkim misijama u inostranstvu poput prošlogodišnjih u Turskoj i Grčkoj. 

„Danas je godišnjica nezapamćenih zemljotresa koji su pogodili Tursku kada je Srbija uputila tim svojih hrabrih vatrogasaca-spasilaca koji su učestvovali u spasavanju velikog broja ljudi zarobljenih u ruševinama. Naši vatrogasci-spasioci su tada, kao i svaki put, osvetlali obraz naše zemlje pokazajući svoju humanost, požrtvovanost i posvećenost“, izjavio je ministar. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u prethodnih godinu dana renoviralo više od 30 objekata i izgradilo i opremilo vatrogasne stanice u Trgovištu, Aleksandrovcu, Aleksincu i Kuli, a u toku je izgradnja objekta sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu, Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, kao i vatrogasno-spasilačkih jedinica u Negotinu, Velikom Gradištu i Knjaževcu. 

Takođe, u narednom periodu očekuje se početak izgradnje vatrogasnih stanica u Medveđi, Bosilegradu, Ivanjici, Rači, Vladičinom Hanu, Zlatiboru, Alibunaru, Beloj Crkvi, Smederevskoj Palanci, kao i u Donjem Milanovcu, Gornjem Milanovcu, Beloj Palanci i Pećincima. 

Nova baza kulskih vatrogasaca-spasilaca opremljena je savremenom vatrogasnom opremom, veličine je 353 kvadratna metra i ima tri garaže za smeštaj vatrogasnih vozila čiji će broj, za celokupni Sektor za vanredne situacije, u narednom periodu biti značajno uvećan.