Aktuelno

Vatrogasno-spasilačke jedinice u više mesta u Srbiji dobile nova vozila

18.01.2024.
Vatrogasno-spasilačke jedinice u više mesta u Srbiji dobile su nova vozila koja će uz profesionalnost i požrtvovanost vatrogasaca-spasilaca, dodatno unaprediti brzinu i efikasnost intervencija u vanrednim situacijama i spasavanju građana i njihove imovine...

Vatrogasno-spasilačke jedinice u više mesta u Srbiji dobile su nova vozila

koja će uz profesionalnost i požrtvovanost vatrogasaca-spasilaca, dodatno unaprediti brzinu i efikasnost intervencija u vanrednim situacijama i spasavanju građana i njihove imovine.

Vozila različite namene, vatrogasno-spasilački kamioni i ATV vozila, koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe Sektora za vanredne situacije, predata su vatrogasno spasilačkim jedinicama u Beogradu, Pančevu, Somboru, Šapcu, Zaječaru, Jagodini, Kragujevcu, Kruševcu, Leskovcu, Novom Pazaru, Užicu i Vranju.

Pet, od 39 malih navalnih vozila namenjenih za gašenje požara vodom i vazdušnom penom koja će biti nabavlјena tokom ove godine, isporučena su i raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice Beograd, Pančevo, Sombor i Šabac.

U okviru ovog kontingenta vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Zaječaru, Jagodini, Kragujevcu, Kruševcu, Leskovcu, Novom Pazaru, Užicu uručeno je sedam ATV vozila sa gusenicama namenjenih za kretanje po svim vrstama nepristupačnih terena leti i zimi, dok je vatrogasno-spasilačka jedinica u Vranju bogatija za motorne sanke koje su namenjene za kretanje po dubokom snegu i koriste se za prevoz lјudi i dopremu hrane i lekova u zavejana sela.

Ovo je prvi kontigent isporučenih vozila od ukupno 77 vozila koja se očekuju na nivou cele Srbije, a koja će uz savremenu opremu, ali i nove i rekonstruisane objekte vatrogasno-spasilačkih jedinica doprineti znatno bolјim uslovima rada vatrogasaca.