Актуелно

Министар Вулин: Председник Вучић једини слободан лидер на Балкану

24.02.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су политичка стабилност и јасно вођство нужна претпоставка за вођење земље у кризним временима и да је председник Републике Србије Александар Вучић једини слободан лидер на Балкану, који сме да каже истину Европској унији, међународној заједници и свом народу...
Ministar Vulin_4

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су политичка стабилност и јасно вођство нужна претпоставка за вођење земље у кризним временима и да је председник Републике Србије Александар Вучић једини слободан лидер на Балкану, који сме да каже истину Европској унији, међународној заједници и свом народу.

„Александар Вучић је једини слободан лидер на Балкану, зато и може да брани земљу од последица мигрантске кризе, да је јача, да штити Србе без обзира где они живели, јер је имао храбрости да буде слободан“, истакао је министар Вулин у Скупштини Србије.

Према његовим речима, председник Србије је имао далековидост и храброст да каже свом народу оно што му нико никада није рекао, да мора да штеди и ради, што су, како је навео, непопуларне теме у српској политици.   

Подсетивши да је био министар рада када је доношен Закон о раду, који у то време није био популаран, министар је истакао да без њега данас не бисмо имали чиме да градимо ковид болнице, да бранимо Србију од последица мигрантске кризе, да повећавамо плате војсци, полицији, Безбедносно-информативној агенцији и давали трећи круг помоћи нашем становништву.

Министар је оценио да председник Србије за своју мировну и добросуседску политику ретко има искрене саговорнике на Балкану, али да је његов избор да се бори за мировну политику, често на сопствену штету.

„Александра Вучића су покушали да убију у Сребреници. Никада нико није упутио ни реч извињења, а камоли да нам је доставио неко име. Никада нисмо добили ни извињење, формално, дипломатско, неискрено, лицемерно. Никада није дозволио да се то рефлектује на односе између Србије и Босне и Херцеговине“, нагласио је министар Вулин.  

Према његовим речима, председнику Србије Александру Вучићу држава Србија и Срби, као и међународна позиција Србије важнији су од њега самога.  

„Покушали су да га убију, линчују, али он после тога гради ауто-путеве према Босни и Херцеговини, то не може свако да уради. То је разлика између државника и политичара“, рекао је министар Вулин.

Говорећи о ситуацији изазваној корона вирусом, министар Вулин је навео да Србија кроз кризу иде успешно, јер има чврсто и јасно вођство и додао да смо једина држава у којој грађани имају могућност да бирају коју ће врсту вакцине примити бесплатно.

Министар је подсетио да је изградња ковид болница наилазила на лавину подсмеха и неверице да је криза прошла и да Србија неће успети да их изгради.

„Овога тренутка се више од хиљаду људи лечи у тим болницама, а где би били да није тога. Kоме би узели кревет, колико наших родитеља не би могло да обави медицинску интервенцију, где би лежали, оперисали…. где би били ти људи да није било овога. Председник Вучић је издржао и тај подсмех, мржњу, увреде и изградио болнице“, рекао је министар Вулин.