Актуелно

Министар Вулин: Србија није добро место за мафију, имамо начине да им покажемо да нису пожељни

15.01.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је, захваљујући раду свих припадника Министарства унутрашњих послова, Србија данас сигурнија, мирнија и стабилнија, да наша држава није добро место за мафију и да полиција има начине да свим криминалцима, наркодилерима, силеџијама покаже да нису пожељни у нашој земљи...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је, захваљујући раду свих припадника Министарства унутрашњих послова, Србија данас сигурнија, мирнија и стабилнија, да наша држава није добро место за мафију и да полиција има начине да свим криминалцима, наркодилерима, силеџијама покаже да нису пожељни у нашој земљи. 

Министар је у јутарњем програму телевизије Хепи рекао да ће приоритет рада полиције  и у наредном периоду бити безбедност и сигурност грађана, борба против организованог криминала, али да ће у фокусу бити и борба против уличног криминала који у највећој мери погађа обичног човека.   

„Разбили смо крволочни клан Беливук-Миљковић и годину дана после тога није било ниједног јединог мафијашког убиства“, рекао је министар полиције Вулин. 

Министар Вулин је истакао да су безбедносне службе у разбијању овог клана имале снажну подршку председника Србије Александра Вучића. 

„Непријатељи, које је Александар Вучић обављајући своју функцију добио због Србије, су моћни, несхватљиво богати и људи којима људски живот не значи ништа“, рекао је министар и указао да је разбијањем овог клана прекинут крак шверца дроге, да су мафији узете стотине милиона, али да је најважније то што им је укинута и разбијена линија регрутовања наше деце за њихове прљаве послове. 

„То је највећи ударац Звицеру и осталим припадницима кавачког клана. Не можемо да кажемо да смо борбу завршили, али на нама је да се боримо у свом сегменту, али и у сарадњи и координацији са другим полицијама у окружењу, јер без те сарадње борба не може да буде успешна“, рекао је министар полиције. 

Београд, како је истакао, у последњих 40 година никада није био безбеднији, што је резултат рада београдске полиције на челу са начелником Полицијске управе за град Београд и помоћником директора полиције Веселином Милићем. 

Истакао је, да сваки полицајац и сваки начелник полицијске управе мора да зна да нема крупних и ситних кривичних дела и да мора да води рачуна о томе како се грађани Србије осећају на улици. 

„Ми смо ојачали институцију позорника и њих 228 је заузело своје радно место у престоници. Ове године одшколовали смо око 400 позорника и радићемо то сваке године док не премрежимо целу Србију мрежом позорника. Сваки кварт мора да има свог полицајца, човека кога познајете, који ту проводи време, који зна проблематику
кварта. Позорнику се не обраћају најјачи већ најслабији и он је веза између полиције и грађана“, указао је министар полиције. 

Министар Вулин је поново нагласио да док је председник Србије Александар Вучић и он министар полиције марихуана у Србији никада неће бити легализована.  

Министар Вулин је истакао да није тешко имати добре резултате и бити министар полиције када имате јасну и снажну подршку председника државе Вучића.  

„Лако је бити министар полиције када имате подршку првог човека земље као што је Александар Вучић који вам толико помаже, који толико учини, који никада не пита колико је потребно улагања за полицију, не каже велике су плате, него учини све да се материјални положај и услови рада у полицији побољшају“, реко је министар полиције Александар Вулин на Хепију.