Актуелно

Министри унутрашњих послова и одбране Братислав Гашић и Милош Вучевић обишли су насеља у општини Тутин и Нови Пазар угрожена поплавама

20.11.2022.
Министар Гашић је истакао да су сходно налогу председника Републике Србије Александра Вучића, он као командант Републичког штаба за ванредне ситуације и министар одбране Вучевић истог тренутка кренули да обиђу поплавама захваћена подручја у Новом Пазару и Тутину...
Министри унутрашњих послова и одбране Братислав Гашић и Милош Вучевић обишли су насеља у општини Тутин и Нови Пазар угрожена поплавама
Министри унутрашњих послова и одбране Братислав Гашић и Милош Вучевић обишли су насеља у општини Тутин и Нови Пазар угрожена поплавама

Министри унутрашњих послова и одбране Братислав Гашић и Милош Вучевић обишли су насеља у општини Тутин и Нови Пазар која су услед обилних падавина угрожена поплавама и указали да је ситуација тренутно стабилна, да се река повукла и да су у току интервенције на помоћи становништву на црпљењу воде из подрума. 

Министар Гашић је истакао да су сходно налогу председника Републике Србије Александра Вучића, он као командант Републичког штаба за ванредне ситуације и министар одбране Вучевић истог тренутка кренули да обиђу поплавама захваћена подручја у Новом Пазару и Тутину. 

„Данас је било више интервенција. Ситуација у Тутину је тежа него у Новом Пазару, имали смо извлачење једног аута у коме је било двоје људи и чишћења подрума. Река се повукла, у овом тренутку интервенишемо како бисмо помогли грађанима Тутина да извуку воду из подрума“, прецизирао је министар Гашић. 

Према његовим речима, у Новом Пазару ситуација је такође под контролом, све је очишћено. 

„Долазимо до проблема који су годинама присутни, посебно у последње време када је дошло до климатских промена. Проблем је што се не води довољно рачуна о рекама, што су оне постале места за бацање смећа, због чега долази до загушења и онемогућавања нормалног тока у случају већих падавина“, казао је Гашић. 

Министар одбране Милош Вучевић истакао је да је Војска Србије увек уз свој народ и у свим тешким ситуацијама. 

„По наредби председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије, начелник Генералштаба, који је овде присутан, издао је све потребне наредбе и упутства јединицама Војске Србије. У координацији са министром Гашићем, Сектором за ванредне ситуације, јединицама локалне самоуправе, ту смо да помогнемо све што треба“, рекао је Вучевић и додао да је Новом Пазару ангажован део људства и механизације која је спремна да реагује и у Тутину ако буде било потребе. 

„Сви смо заједно ту, без разлике ко је задужен за који ресор, са нама је и министар туризма и омладине Хусеин Мемић, сви заједно смо ту да помогнемо грађанима“, истакао је Вучевић и нагласио да превентивно деловање зависи од свих нас и да се морамо одговорно понашати, да не градимо на местима на којима градња није предвиђена, да не бацамо отпад у реке.