Актуелно

На Аеродрому „Никола Тесла“ потписан Споразум о пословно – техничкој сарадњи

21.09.2023.
Директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров и в.д помоћника министра, начелника Сектора за логистику у Министарству унутрашњих послова Бориша Рољић потписали су данас на Аеродрому „Никола Тесла“ Споразум о пословно – техничкој сарадњи...

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров и в.д помоћника министра, начелника Сектора за логистику у Министарству унутрашњих послова Бориша Рољић потписали су данас на Аеродрому „Никола Тесла“ Споразум о пословно – техничкој сарадњи.

На основу овог споразума Директорат цивилног ваздухопловства уступио је Министарству унутрашњих послова рачунарску опрему намењену обуци полицијских службеника Управе граничне полиције који на аеродромима обављају додатни преглед обезбеђивања путника и њиховог ручног, предатог пртљага, робе и поште.

В.д.начелник Сектора за логистику Рољић захвалио се Директорату на уступљеној опреми и нагласио да ће она омогућити полицијским службеницима свакодневно усавршавање у циљу ефикаснијег и бољег обављања послова заштите цивилног ваздухопловства од радњи незаконитог ометања и откривања забрањених предмета.

„У складу са Законом о ваздушном саобраћају и Националним програмом за обезбеђивање у ваздухопловству, у претходном периоду, након завршене обуке и успешно завршене сертификације у Директорату цивилног ваздухопловства 35 полицијских службеника добило је сертификат за рад на овом пољу“, казао је Рољић и додао да ће уступљена опрема допринети њиховом даљем усавршавању.

Директорка Чизмаров нагласила је да је овакав вид сарадње од изузетне важности, јер је заједнички циљ свих учесника у ваздушном саобраћају безбедан и обезбеђен проток путника и робе.

„Министарство унутрашњих послова наш је природан партнер у овој области. Додатне обуке полицијских службеника само ће дати још снажнији допринос целокупној заштити цивилног ваздухопловства од незаконитих ометања“, казала је Чизмаров.

Потписивању Споразума присуствовали су помоћник директора полиције Бранислав Павловић, заменик начелника Управе граничне полиције Бранислав Шалипуревић и помоћници директора Директората цивилног ваздухопловства Златко Мишчевић и Горан Јовичић.