Актуелно

Mинистар Гашић обишао припаднике Полицијске управе у Пироту

08.09.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас припаднике Полицијске управе у Пироту истакавши да је задовољан безбедносном ситуацијом у том граду и најавио да ће Министарство наставити са улагањем у опрему и боље услове рада полицијских службеника како би још ефикасније обављали свакодневне задатке...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас припаднике Полицијске управе у Пироту истакавши да је задовољан безбедносном ситуацијом у том граду и најавио да ће Министарство наставити са улагањем у опрему и боље услове рада полицијских службеника како би још ефикасније обављали свакодневне задатке.

Министар Гашић је у разговору са руководством ПУ Пирот похвалио рад полицијских службеника који улажу максималне напоре како би грађани Србије, као и страни држављани који се било којим поводом нађу на територији наше земље, били сигурни и безбедни.

„Безбедност свих грађана Републике Србије приоритет је у раду Министарства унутрашњих послова, а полиција континуирано прати стање безбедности и спроводи редовне контроле кретања и боравка миграната и сталне акције измештања миграната у прихватне центре, где им je обезбеђен адекватан смештај“, истакао је министар унутрашњих послова.

Министар Гашић нагласио је да полицијски службеници ефикасно спроводе и акције сузбијања кријумчарења миграната и хапшења осумњичених за извршење овог кривичног дела, али и одузимају различите врсте оружја које у тим акцијама пронађу.

„О томе сведочи и недавна акција припадника ПУ Пирот у којој су запленили три аутоматске пушке и два пиштоља и ухапсили четворицу илегалних миграната - држављана Авганистана. Полиција ће наставити одлучну борбу против свих видова криминала како би безбедносна ситуација била на још већем нивоу“, истакао је министар Гашић.