Актуелно

Честитка министра Вулина новоизабраном патријарху српском Порфирију

19.02.2021.
"Ваша Светости, тежина одговорности коју сте понели може да се мери само величином наде која прати Ваш избор. О нашем народу сте бринули као миторполит загребачко-љубљански, тамо где су бол и патња и неправда, а као игуман и владика разумели сте падове и грехе малог човека када би кренуо странпутицом..."

"Ваша Светости, тежина одговорности коју сте понели може да се мери само величином наде која прати Ваш избор. О нашем народу сте бринули као миторполит загребачко-љубљански, тамо где су бол и патња и неправда, а као игуман и владика разумели сте падове и грехе малог човека када би кренуо странпутицом. Нашој младости сте враћали наду  у "Земљи живих" и захвалне су Вам мајке за друге рођендане деце коју сте љубављу избавили из пакла дроге. О будућности нашег народа бринули сте храбрећи и нашу војску не заборављајући да су Срби или слободни или нису Срби.  

Ваша Светости, радујем се годинама у којима ћете водити нашу Цркву, блажити ране нашег народа и корачати путем Светог Саве", наводи се у честитки министра унутрашњих послова Александра Вулина Његовој светости новоизабраном архиепископу пећком, митрополиту београдско-карловачком и патријарху српском Порфирију.