Aktuelno

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji

17.10.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin od danas boravi u poseti Republici Indiji, gde predvodi delegaciju Republike Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola...

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin od danas boravi u poseti Republici Indiji, gde predvodi delegaciju Republike Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola.

Srpskog ministra unutrašnjih poslova očekuju bilateralni sastanci sa ministrima unutrašnjih poslova iz zemalјa članica Interpola, ali i sa brojnim direktorima policija na kojima će, između ostalog, biti razmatrano i globalno stanje bezbednosti, kao i modaliteti za njegovo unapređenje.

Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina očekuju sastanci i sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Ahmedom Naserom Al Raisijem, generalnim direktorom za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti NR Kine i članom Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčenom, kao i sa izvršnom direktorkom EVROPOL-a Ketrin De Bol. 

Učešće srpske delegacije koju predvodi ministar Vulin na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji od velikog je značaja za odvraćanje dugogodišnjih nastojanja lažne države Kosovo da ostvari članstvo u ovoj policijskoj organizaciji.