Актуелно

Ухапшени осумњичени за прање новца

26.03.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Пореском полицијом, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су А. Д. (1999), одговорно лице фирме „Hemik internacional“ доо Београд, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело прање новца у помагању, као и Б. М. (1977) из Ћићевца и Н. Ф. (1969) из Ћуприје, осумњичене за кривично дело прање новца.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело прање новца, кривичном пријавом биће обухваћен и четрдесетосмогодишњи мушкарац, бивше одговорно лице једног привредног друштва из Шимановаца, за којим полиција интензивно трага.

Сумња се да је четрдесетосмогодишњи мушкарац, од 24. јуна до 6. јула 2021. године, како би прикрио или лажно приказао незаконито порекло имовине, по претходном договору са А. Д., са рачуна фирме у којој је био одговорно лице на рачун предузећа „Hemik internacional“ уплатио укупно 17.921.200 динара.

А. Д. је, како се сумња, тај новац даље уплаћивао на своје и рачуне Б. М. и Н. Ф., да би потом сва тројица подизала новац и предавала га четрдесетосмогодишњаку.

Сумња се да је на тај начин четрдесетосмогодишњак противправно присвојио 17.921.200 динара.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.