Актуелно

Ухапшене три особе осумњичене за проневеру у обављању привредне делатности

28.03.2023.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Ухапшени су Д. С. (1986) одговорно лице агенције „Тајм Хоризонт“ Рача, Ђ. С. (1989) запослена у тој агенцији, као и В. Н. (1998) бивши радник агенције.

Сумња се да су Д. С. и Ђ. С. од октобра 2018. до децембра 2020. године, новац физичких лица - корисника платних услуга агенције „Тајм Хоризонт“ примљен на име пружених платних услуга, супротно Уговору о пословно - техничкој сарадњи закљученим са једном платном институцијом, пребацивали на своје рачуне, подизали и задржавали за себе.

Како се сумња, они су давали и усмене налоге В. Н. да новац пребацује на свој лични рачун, који је затим она подизала и враћала Д. С. и Ђ. С.

На тај начин осумњичени су прибавили противправну имовинску корист у износу од 3.159.082 динара за колико су и оштетили платну институцију.

Осумњиченом Д. С. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док су Ђ. С. и В. Н. спроведене у тужилаштво.