Актуелно

Лакић: Нетачне тврдње да је поступање полиције према сину Наташе Цвјетковић на било који начин политички мотивисано

14.10.2020.
МУП

Изјава командира Полицијске испоставе Шид Радослава Лакића:

 

„Апсолутно су нетачне тврдње да је поступање полиције према сину Наташе Цвјетковић, председнице Иницијативног одбора Странке слободе и правде у Шиду, на било који начин политички мотивисано.

Имајући у виду да је јуче око 3 часа ујутру у Шиду почињено разбојништво над једним мушкарцем, коме је насилно одузета торбица са новцем и документима, полиција је појачано прегледала и легитимисала грађане у потрази за извршиоцем. Током тог јутра полиција је зауставила више десетина грађана које је затекла на улици, те између осталог и сина Наташе Цвјетковић, око 5 часова ујутру.

Такође, неистинита је и тврдња Наташе Цвјетковић да је полиција њеног сина задржала 15 минута, а да га је након тога патрола пратила до аутобуске станице, како би се уверила да је заиста кренуо за Нови Сад. Цео поступак је трајао мање од пет минута, након чега је младић отишао на аутобуску станицу без икакве пратње.

Нажалост, Наташа Цвјетковић је изнела још једну неистину, како сам ја њеној мајци, када ме је назвала, рекао да је реч о „рутинској контроли и да су нам сумњиви младићи који путују за Нови Сад, јер ваљда најчешће преносе дрогу или нешто слично“.

Тачно је да сам се чуо са маћехом Наташе Цвјетковић, коју познајем од раније, али ниједног тренутка нисам износио разлоге легитимисања, већ сам једино рекао да је реч о рутинској контроли, што може и она да потврди.

Напомињем још једном да поступање полиције према сину Наташе Цвјетковић нема апсолутно никакве везе са њеним политичким ангажманом и позивам је да не злоупотребљава припаднике полиције у Шиду, али и моје лично име, зарад неких политичких интереса.“