Актуелно

Током прошлонедељне акције појачане контроле аутобуса, саобраћајна полиција контролисала је 4.189 аутобуса, а откривен је 3.591 прекршај

25.07.2022.
МУП

Током прошлонедељне акције појачане контроле аутобуса, која је била усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса којима се врши организовани превоз путника у унутрашњем и међународном превозу, саобраћајна полиција контролисала је 4.189 аутобуса, а откривен је укупно 3.591 прекршај. 

Највећи број прекршаја, укупно 1.493, односио се на прекорачење времена управљања и одмора возача, као и друге неправилности са тахографом, док је због непоседовања одговарајуће документације санкционисано 636 возача.

Поред тога, 45 возача аутобуса санкционисано је због прекорачења брзине, а 381 због некоришћења сигурносног појаса.

Током трајања акције, саобраћајна полиција открила је више случајева драстичног кршења прописа од стране возача аутобуса. 

Саобраћајна полиција је 18. јула у Лозници контролисала аутобус турског превозника који је превозио око 30 путника на релацији Истанбул – Сарајево и том приликом открила 15 прекршаја возача и 12 прекршаја правног лица – превозника, за које су сачињени прекршајни налози, а укупан износ новчаних казни био је 1.470.000 динара. Возач аутобуса искључен је из саобраћаја, а превозник је по путнике послао другог возача.

Поред тога, саобраћајна полиција је 19. јула ове године код Димитровграда контролисала аутобус турског превозника који је превозио 47 путника на релацији Будимпешта – Истанбул. Контролом је откривено 18 прекршаја возача и 17 прекршаја правног лица – превозника, сачињени су прекршајни налози, а укупан износ новчаних казни био је 2.590.000 динара. Возач аутобуса искључен је из саобраћаја, а с обзиром да се радило о вишечланој посади, након плаћања новчаних казни, други возач наставио је са превозом путника.

Током трајања акције, није се догодила ниједна тежа саобраћајна незгода са учешћем аутобуса.