Актуелно

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

19.11.2022.
МУП

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Златко Беленцан, поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода који се обележава 20. новембра, апеловао је на све учеснике у саобраћају да поштују прописе како би сачували своје и туђе животе.

„У недељу 20. новембра 2022. године обележиће се Дан сећања на жртве саобраћајних незгода, посвећен успомени на настрадале учеснике у саобраћају. Овај дан ће се обележити у свету, али и у Републици Србији“, рекао је Беленцан и истакао да се обележавањем овог дана скреће пажња на тешке последице које страдање у саобраћајној незгоди оставља на појединце и њихове породице, али и на друштво у целини.

На Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода, такође се појединци и организације позивају на хитно предузимање заједничких акција како би се спречило страдање у саобраћају.

Беленцан је скренуо пажњу јавности и на то да је у Србији од почетка године у саобраћајним незгодама погинуло 485 особа, док је њих 16.000 теже или лакше повређено. 

„Овом приликом апелујемо на све учеснике у саобраћају да поведу рачуна о себи, али и о другима. Једино на тај начин можемо заштитити животе. Безбедно и прописно у саобраћају“, нагласио је помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Беленцан.