Актуелно

Возили под дејством алкохола, наркотика и недозвољеном брзином

10.11.2022.
ПУ Сремска Митровица

Припадници саобраћајне полиције Полицијске управе у Сремској Митровици, приликом контроле саобраћаја, открили су шесторицу возача који су возили под дејством алкохола, од којих су четворица починили прекршај насилничка вожња, као и четворицу под дејством психоактивних супстанци и једног који је возио недозвољеном брзином.

Полиција у Шиду зауставила је четрдесетосмогодишњег возача „фијата“ са 3,40 промила алкохола у организму и тридесеттрогодишњака који је возио „ладу“ под утицајем кокаина. 

Патрола у Старој Пазови затекла је тридесетшестогодишњака који је управљао аутомобилом „бмв“ са 2,66 промила алкохола у организму, тридесетдеветогодишњег возача „фијата“ са 2,47 промила алкохола и без возачке дозволе, као и двадесетдеветогодишњег возача „мазде“ позитивног на канабис. 

У Иригу је заустављен четрдесетдеветогодишњи бициклиста са 2,60 промила алкохола у организму, а у Руми двадесетшестогодишњи возач „голфа“ са 1,98 промила алкохола. 

У Инђији је откривен тридесетседмогодишњи возач „фолксвагена“ са 1,99 промила алкохола у организму и четрдесетосмогодишњак који је управљао „бмв“ под утицајем кокаина. Код четрдесетдвогодишњег возача „сеата“ позитивног на амфетамин, пронађено је 35 таблета са листе психоактивних супстанци, те ће против њега бити поднета кривична пријава за неовлашћено држање опојних дрога. 

Након задржавања, ови возачи су приведени надлежним прекршајним судијама. 

На аутопуту Батровци - Београд у близини Шида, заустављен је француски држављанин стар 41 годину, који је возио „аудија“ брзином од 220 километара на час, за 90 километара више него што је дозвољено. Он је приведен прекршајном судији који га је казнио новчаном казном од 110.000 динара и осам месеци забране управљања моторним возилом у Србији.  

Апелујемо на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе како не би угрозили ни своју, ни безбедност осталих учесника у саобраћају.