Актуелно

Кривична пријава против мушкарца из Мајданпека због изазивања панике и нереда

04.10.2022.
ПУ Бор

Припадници Министарства унутрашњих послова у Мајданпеку истичу да нису тачне тврдње четрдесетосмогодишњег мушкарца из овог града да су га полицајци у Полицијској станици у Мајданпеку тукли и против њега ће, по налогу надлежног тужилаштва, бити поднета кривична пријава, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање панике и нереда.

Он је 28. и 29. септембра, у интервјуу који је објављен на једној друштвеној мрежи, а који су пренели Нова С, Н1 и други поједини медији, рекао да су га полицајци тукли док је у Полицијској станици у Мајданпеку давао изјаву у вези са догађајем на планини Старица када је више маскираних особа физички напало кинеског радника, а затим каменицама гађало радну машину и на њој изазвало пожар.

Такође, јуче је са четрдесетосмогодишњаком, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Неготину, обављен и разговор у Полицијској станици на ове тврдње.

Њега су затим полицајци питали да ли хоће да оде код лекара како би му се утврдио евентуални степен повреда, на шта је он добровољно пристао, али у Здравственом центру у Мајданпеку нису му констатоване апсолутно никакве повреде.

По налогу надлежног тужилаштва, против овог мушкарца је и пре неколико дана поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање опасним оруђем при тучи или свађи јер је, како се сумња, 18. септембра, са још две особе за којима се интензивно трага, пришао четворици радника компаније „Зиђин копер“, једног су радника одгурнули, а потом извадили нож и чекић.