Актуелно

Помоћник директора полиције Васиљевић: Грађани Србије могу бити спокојни јер полиција обезбеђује ред, мир и сигурност

26.11.2022.
МУП

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић рекао је да је у акцији која је започета у четвртак по подне убрзо након оружаног инцидента који се догодио на подручју Хоргоша, полиција урадила детаљан преглед терена и пронашла око 1.000 миграната који су превезени у прихватне центре.

Он је, гостујући на РТС-у, истакао и да је полиција приликом претраге терена нашла одређену количину оружја и муниције.

 „Што се тиче оружаног инцидента у четвртак, након пријаве пуцњаве, оружаног                 сукоба између групе кријумчара и ирегуларних миграната, полиција је одмах реаговала и предузима интензивне мере и радње на проналаску извршиоца овог кривичног дела. Углавном се ради о држављанима Авганистана и Марока. Иначе, шест лица се јавило са повредама у болници у Суботици и они се налазе под полицијским надзором“, изјавио је Васиљевић.

Он је рекао и да је пронађено углавном аутоматско оружје, пиштољи и одређена количина муниције, а претрагом терена код одређеног броја лица на гардероби пронађена су обележја Oслободилачке војске Косова на капама, шаловима, качкетима.

„Настављамо даљи интензивни рад. Обављају се разговори и наставља рад у сарадњи са другим безбедносним службама. По налогу министра унутрашњих послова акција траје на целој територији Републике Србије, појачано је присуство полиције. Уверавам грађане Републике Србије да могу бити потпуно спокојни, полиција у потпуности обезбеђује ред и мир и сигурност на свакој тачки Републике“, поручио је Васиљевић.

Он је истакао и да се апсолутно слаже са министром Гашићем да Република Србија и Министарство унутрашњих послова имају нулту толеранцију према свима који угрожавају безбедност наших грађана.

„По налогу министра формирана је и нова радна група која се бави безбедносним питањима посебно према територији Мађарске, Северне Македоније и Бугарске, у којој су укључени припадници Управе граничне полиције, Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Управе полиције, САЈ-а и полицијских управа, као и СУК-а“, рекао је помоћник директора полиције Васиљевић и позвао грађане да одмах пријаве полицији уколико осете било какав неспокој када се нађу у близини миграната.