Актуелно

Осумњичени за недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи

01.06.2023.
ПУ Пирот

Припадници Управе граничне полиције, Регионалног центра према Бугарској, у заједничкој акцији са Полицијском управом у Пироту, у четири одвојене акције, ухапсили су Б. Р. (1986), М. В. (1981), црногорске држављане М. Б. (1996) и Л. В. (1995), као и држављанина Босне и Херцеговине М. Ж. (2000), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

На ауто-путу у близини села Бело Поље заустављени су М. Б. и Л. В. који су у теретном возилу марке „ивеко“ превозили 36 ирегуларних миграната без докумената, док је М. В. заустављен у возилу марке „ивеко“ код наплатне рампе Пирот-исток са 37 ирегуларних миграната.

Такође, полиција је у близини петље Пирот-исток зауставила осумњиченог Б. Р. који је управљао возилом марке „пежо“, у којем је пронашла осам ирегуларних миграната без докумената, док је код села Сопот, у аутомобилу „мерцедес“ којим је управљао М. Ж. затекла 16 ирегуларних миграната.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Пироту.