Građani

Plati brzo i lako preko eUprave

Građani Republike Srbije od 16. marta usluge vezane za lična dokumenta i druge usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova moći će da plate elektronski, preko portala eUprava „Plati“, kreiranjem jedinstvene uplatnice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao lider u kreiranju elektronskih usluga, omogućilo je građanima da umesto popunjavanja nekoliko uplatnica, preko portala eUprava na jednostavan način kreiraju jedinstvenu uplatnicu i plate uslugu.

Građanima će biti omogućeno da to urade i na šalteru policijskih stanica, kao i da sa jedinstvenom uplatnicom koju su dobili preko usluge „Plati“ plaćanje obave u bankama ili poštama.

Uplatu mogu obaviti Dina, Viza, Master i Maestro platnom karticom svih banaka koje posluju na tržištu Srbije,  elektronskim novcem, integrisanim elektronskim bankarstvom kao i skeniranjem NBS | NBS IPS QR koda (instant plaćanje).

Za više informacija o instant plaćanju NBS pogledajte ovde.

Usluga „Plati“ svim učesnicima u procesu plaćanja obezbeđuje sve neophodne podatke za kreiranje parametara uplate, provere statusa plaćanja i izvršenja usluge.

Sistem kreira jedinstveni platni nalog za svaku uslugu i jedinstveni poziv na broj odobrenja.

Obaveštavamo građane da u slučaju da su izvršili uplatu taksi i naknada, za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova, zaključno sa 15. martom mogu ih realizovati na šalteru policijskih stanica.

Usluga „Plati“ biće dostupna na adresi: https://euprava.gov.rs/usluge/6344, kao i preko www.mup.gov.rs