Грађани

НОВА ЕЛЕКТРОНСКА УСЛУГА НА ПОРТАЛУ ЕУПРАВА „ЗАМЕНА ВОЗАЧКЕ ДОЗВОЛЕ (ДОСТАВЉАЊЕ НА КУЋНУ АДРЕСУ)

Министарство унутрашњих послова обавештава грађане да је од 2. фебруара 2021. године, путем портала еУправа омогућено електронско подношење захтева за издавање возачке дозволе коришћењем услуге „Замена возачке дозволе (достављање на кућну адресу)“.    

Електронска услуга „Замена возачке дозволе“ намењена је грађанима-возачима :

  • којима је истекла важност пробне возачке дозволе или возачке дозволе
  • који су променили име или место пребивалишта
  • којима је пробна возачка дозвола или возачка дозвола украдена, изгубљена или уништена

Услуга омогућује да грађани не долазе у подручне полицијске управе и полицијске станице ради подношења захтева, већ да путем интернета, а преко Портала еУправа, електронски поднесу захтев за издавање возачке дозволе уз опције преузимања возачке дозволе у надлежној полицијској управи или полицијској станици или на адреси пребивалишта возача, у ком случају ће возачка дозвола бити уручена од стране поштара на адреси пребивалишта возача.

Опис услуге услови њеног коришћења и начин покретања налазе се на порталу еУправа, линк: https://euprava.gov.rs/usluge/6093

Такође, обавештавамо грађане да је и даље омогућено подношење захтева и преузимање возачке дозволе на шалтерима полицијских управа – Управе за управне послове.

Законски рок за издавање возачке дозволе је 30 дана од дана када је захтев са портала еУправа достављен полицијској управи или станици надлежној по месту пребивалишта возача.