Актуелно

Министар Гашић обишао припаднике Министарства унутрашњих послова у Пироту и Регионалном центру граничне полиције према Бугарској

20.11.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је припаднике Министарства унутрашњих послова у Пироту и Регионалном центру граничне полиције према Бугарској који учествују у акцијама сузбијања ирегуларних миграција и истакао да се полиција неће повући са овог подручја, као ни са Хоргоша, све док и задњи кријумчар не буде пронађен и ухапшен...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је припаднике Министарства унутрашњих послова у Пироту и Регионалном центру граничне полиције према Бугарској који учествују у акцијама сузбијања ирегуларних миграција и истакао да се полиција неће повући са овог подручја, као ни са Хоргоша, све док и задњи кријумчар не буде пронађен и ухапшен.

Како је објаснио министар Гашић, 95 одсто миграната долази у Републику Србију из правца Републике Бугарске и Северне Македоније, те да ће припадници МУП-а предузети све мере и радње како би се спречили преласци ирегуларних миграната у нашу државу.

Такође, министар Гашић састао се и са командантом Жандармерије Сашом Косовићем, након чега је констатовао да полиција на овом подручју посвећено ради и улаже максималне напоре баш као и на северу наше државе да би очувала безбедност свих грађана, с обзиром на повећан прилив миграната.

Нагласио је да српска полиција има нулту толеранцију према свакој врсти криминала, као и да ће бити истрајна и одлучна у борби против кријумчарења мигранта.