Актуелно

Ухапшен осумњичени за проневеру у обављању привредне делатности у саизвршилаштву

24.03.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М. И. (1975) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности у саизвршилаштву.

Кривичном пријавом биће обухваћене још три особе старости 42, 43 и 39 година, осумњичене за кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Сумња се да су они док су били запослени у једном привредном друштву у Чачку, по основу заједничког договора и испланираних активности, од 1. јануара 2020. до 30. јула 2022. године, у намери да себи прибаве противправну имовинску корист, отуђили дизел гориво преузето на бензинским станицама у земљи и иностранству, а које је било намењено фирми у којој су радили.

М. И. је потом, како се сумња, да би прикрио извршење кривичног дела, у обрасце трошковника унео и приказао количину која је мања за око 157.472 литара дизел горива од стварно преузете количине.

На тај начин осумњичени су, како се сумња, противправно присвојили 19.827.536 динара и за исти износ оштетили привредно друштво у којем су радили.

Осумњиченом М. И. одређено је задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.