Актуелно

У више одвојених акција у циљу сузбијања општег криминала ухапшено 69 особа

12.07.2018.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана у више одвојених акција у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 69 особа, док су против 99 поднете кривичне пријаве у редовном поступку. 

Осумњичени се терете да су починили кривична дела насилничко понашање, тешке телесне повреде, принуду, разбојништво, тешка крађа, крађа,   угрожавање сигурности, прогањање, силовање, недозвољене полне радње, полно узнемиравање, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

 

ИЗДВОЈЕНЕ АКЦИЈЕ ХАПШЕЊА

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су К.Т. (1984) због постојања основа сумње да је починио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Сумња се да је К.Т. од 2016. године до јуна ове године скинуо са интернета око 30 гигабајта снимака дечије порнографије за своје потребе, а које је приказивао и познаницима.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла и одузела кућиште са монитором, мишем и тастатуром, лап-топ, три меморијске картице, два микро адаптера и 696 ЦД дискова са различитим садржајем.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Сенти.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су Д.Ј. (1966) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољене полне радње.

Он се сумњичи да је у вечерњим сатима, сачекао оштећену малолетницу да изађе из радње, која је у његовом власништву, а затим је одвео иза продавнице и потом додиривао по интимним деловима тела.

Како се сумња, Д.Ј. је оштећеној малолетници претио да ће је убити уколико некоме исприча или га пријави полицији.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су А.П. (1975) због постојања основа сумње да је починио кривично дело прогањање.

Он се сумњичи да је свакодневно у вечерњим сатима  долазио у близину кућа и на радна места пет оштећених жена, пратио их и супротно њиховој вољи ступао са њима у контакт у циљу физичког приближавања и интимног зближавања.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су З.Т. (1962) због постојања основа сумње да је починио кривично дело силовање.

Он се сумњичи да је, уз претње и употребу силе, оштећену приморао на орални секс.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Више јавном тужилаштву у Зајечару, а судија за претходни поступка одредио му је притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Б.Ђ. (1972) и Ф.М. (1972) због постојања основа сумње да су починили кривично дело разбојништво. 

Они су осумњичени да су у јуну ове године у изнајмљеном стану од иранског држављанина, уз претњу ножем, украли 15.000 евра.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су Р.С. (1990) због постојања основа сумње да је починио кривично дело изнуда.

Сумња се да је Р.С. у својој кући од оштећеног уз претњу металном палицом, на име наводног дуга, одузео мобилни телефон и 300 евра.

Осумњичени је потом, како се сумња, оштећеном претио да ће му запалити возило, кућу и њега уколико га пријави полицији.

Р.С. је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Ваљеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су М.А. (1995) због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

Сумња се да је М.А., у алкохолисаном стању, претио мајци да ће је убити, а потом оцу задао два ударца песницом у главу.

Осумњиченом су изречене мере забране приласка и обраћања жртвама насиља.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су И.М. (1985) због постојања основа сумње да је починио кривично дело полно узнемиравање.

Осумњичени се терети да је у два наврата на јавним местима показивао полни орган оштећенима и од њих тражио да га додирују.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су М.Ј. (1947) због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка телесна повреда.

Осумњичени се терети да је након кратке препирке, физички насрнуо на своју снају и задао јој неколико удараца у пределу главе и тела, а потом је када је пала на земљу шутирао.

Полиција је од осумњиченог одузела пиштољ, ловачку пушку, ловачки карабин и 15 метака.

М.Ј. је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Зрењанину.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су М.С. (1983) због постојања основа сумње да је починио четири кривична дела тешка крађа и једно кривично дело крађе.

Осумњичени се терети да је у више наврата од почетка године обијао и разбијао стакла на аутомобилима и из њих крао новац и мобилне телефоне, чиме је оштећенима нанео штету од око 80.000 динара.  

М.С. је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

                                                                                            ***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су С.О. (1988) и С.И. (1991) због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа.

Они су осумњичени да су обили пошту у месту Чукојевац и из ње украли више од 400.000 динара.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Краљеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су Д. М. (1976) због постојања основа сумње да је починио кривична дела крађа и фалсификовање и злоупотреба платних картица.

Сумња се да је Д.М. од оштећеног украо новчаник са платном картицом и документима, а потом са банкомата са украдне картице скинуо више од 20.000 динара.

Осумњичени се терети и да је из свлачионице једног одбојкашког клуба од оштећених украо новац и мобилне телефоне.

Д.М. је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Краљеву.

                                                                                   ***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Љ.Ј. (1959), Р.В. (1956) , Д.С. (1978) и М.Ц. (1978) због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешко дело против опште сигурности.

Сумња се да су они, као запослени у руднику Леце, поступили супротно својим службеним овлашћењима када је дошло до теже повреде оштећеног радника на флотацији у руднику, који је од задобијених повреда преминуо.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштуо у Лебану.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Д.М. (1967) због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа.

Осумњичени се терети да је са стола у кафани, из новчаника оштећеног украо 3.200 евра.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Лесковцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су И.Ј. (1979) због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво.

Сумња се да је И.Ј. у јуну ове године најпре физички насрнуо на оштећеног и нанео му више удараца у главу, а потом ушао у његову кућу, извршио преметачину и украо 250 евра и 18.000 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

                                                                       ***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су П.Ћ. (1976) због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка телесна повреда.

Сумња се да је П.Ћ., након краће свађе око неизмирених дуговања, оштећеном задао више удараца у главу и поломио му нос.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

                                                                       ***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су А.М. (1982) због постојања основа сумње да је починио два кривична дела недозвољене полне радње.

Осумњичени се терети да је у јуну ове године и септембру 2017. две оштећене додиривао по грудима.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Ж.Ж. (1955) због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа.

Осумњичени се терети да је провалио у кућу оштећене и из ње украо ТА пећ, шпорет, каблове и мотоцикл, чиме јој је нанео штету од око 240.000 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у  Великој Плани.

 

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

(Издвојени случајеви)

***

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетпетогодишњака из Младеновца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело прикривање.

Осумњичени се терети да је прикривао крадени аутомобил и делове за возила, за којима су расписане потраге од стране Интерпола, због сумње да су украдени у  Италији, Швајцарској и Француској.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла „пежо 308“,  регистарску таблицу, мотор, шасију и два аутомобилска мењача.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрнаестогодишњака због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољене полне радње. 

Он је, како се сумња, одвео оштећену шестогодишњу девојчицу у напуштено двориште и додиривао је по полном органу.

                                                                       ***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против педесетседмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла предмети за које се сумња да су украдени из манастира Старо Хопово у Иригу, односно девет стаклених флаша црног вина, стаклену флашу ракије, монашку бројаницу, кутијицу са тамјаном, упаковану икону Богородице, епархијску одору за службу и 43 ручне бројанице запаковане у најлонским кесицама разних боја.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против малолетника због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.

Он се сумњичи да је из просторија Исламске заједнице у Суботици украо око пола милиона динара.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четири особе, због постојања основа сумње да су починиле кривично дело принуда.

Осумњичени се терете да су као чланови мото клуба и организатори мото скупа у Ћуприји, незадовољни дужином наступа од оштећеног певача захтевали да врати половину хонорара који му је претходно исплаћен по сачињеном уговору.

Један од осумњичених се терети и да је оштећеном, након наступа у бекстејџу, претио да ће га убити.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против четрдесетогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело прогањање.

Осумњичени се терети да је оштећену у више наврата позивао, вређао, претио јој , да би на њу на крају и физички насрнуо.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против две особе осумњичене да су починиле кривично дело тешка телесна повреда.

Осумњичени се терете да су у балон сали за фудбал претукли оштећеног и поломили му руку.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против педесетдвогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио два кривична дела крађе на штету Рударско – топионичарског басена Бор.

Осумњичени се терети да је, у два наврата, из круга РТБ Бор украо укупно 11.580 килограма манганских кугли, шипки и другог челичног отпад, чиме је то предузеће оштетио за око 550.000 динара.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против две особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дело тешка крађа и крађа.

Осумњичени се терете да су од физичких лица украли више разних предмета, као и да су украли стубни електрични трафо из ЈКП „Водовод“ Сремска Митровица и неутврђену количину бакарних калемова из ЈП „Електровојводина“.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетосомогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело насилничко понашање.

Осумњичени се терети да је, без повода, ударио у главу радницу једне пекаре и  нанео јој лаке телесне повреде.