Актуелно

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица ће наставити са превентивним обиласцима терена и критичних тачака на угроженим подручјима

27.05.2023.
MУП

Током данашњег дана невреме је захватило већи део територије Републике Србије.

Проглашена је ванредна ситуација на делу територије општине Пожега  у  месним заједницама Отањ, Јелен До, Попратиште, Тучково, Засеље и Врањани.

На снази је и даље ванредна ситуација која је јуче проглашена због последица изазваних великим падавинама на делу територије града Ужица у местима Каран, Рибашевина, Луново Село, Трнава и Гостиница.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, укупно 95 ватрогасаца-спасилаца са 47 возила, 34 пумпе за испумпавање воде и 8 припадника Специјалистичког тима за спасавање и рад на води са три возила и два чамца ангажовани су од јуче на евакуацији грађана, црпљењу воде и гашењу пожара који су изазвани ударом грома.

На територији захваћеним временским непогодама данас је евакуисано двоје деце у Футогу што је укупно 12 евакуисаних лица од почетка јучерашњих падавина (осам лица- Град Ужице и општина Косјерић, једно лице Град Чачак и једно лице општина Ивањица).

Током јучерашњег и данашњег дана на територијима захваћеним временским непогодама, било је укупно 29 интервенција црпљења воде у Ужицу, Чачку,  Ваљеву, Крагујевцу, Нови Саду, Јагодини и Краљеву.

Нормализовано је снабдевање електричном енергијом на територији општине Ивањица.

Путни правци у Златиборском округу су већином оспособљени.

Због одрона на путу Љубовија-Пецка саобраћaj се и даље одвија једном траком, а  надлежне службе су на терену.

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица су на терену и наставиће са превентивним обиласцима терена и критичних тачака на угроженим подручјима.