Актуелно

Ухапшене три особе осумњичене за прање новца

30.03.2024.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су три особе, док ће против још једне бити поднета кривична пријава у редовном поступку, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца.

Ухапшени су Н. Ч. (1981), одговорно лице једног привредног друштва из Београда, С. Т. (1959) из околине Рашке и Б. П. (1975) из Рашке, док ће кривичном пријавом бити обухваћен и педесеттрогодишњи мушкарац, одговорно лице једног привредног друштва из Лесковца.

Сумња се да је С. Т., током јула прошле године, подстрекао педесеттрогодишњака да сачини фиктивну фактуру да је привредном друштву из Београда продао прехрамбену робу, на основу које је, како се сумња, Н. Ч. уплатио 400.000 динара на рачун привредног друштва из Лесковца.

Потом је педесеттрогодишњак, како се сумња, по претходном договору са С. Т., уплатио 399.000 динара на рачун Б. П., који је новац подигао и 384.000 динара предао на руке С. Т., док је 15.000 задржао за себе.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.