Актуелно

Ухапшени због прања новца

08.09.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела прање новца.

Ухапшени су И. С. (1971) одговорно лице „Бастун ДОО Лесковац“ i „Heavy Stone DOO Leskovac“ и П. П. (1967) одговорно лице „Лештак ДОО Угљарево“.

Како се сумња, И. С. је током прошле и ове године извршио пренос више од 4 милиона динара тако што је неистинитим подацима о врсти, количини и цени продате робе, фалсификовао фактуре предузећу осумњиченог П. П., као и власнику још једне предузетничке радње против ког се води поступак, а који су потом новац са рачуна својих фирми преносили на рачун предузећа И. С.

И.С. је, како се сумња, тај новац подизао, задржавајући део за себе, док је остатак враћао њима.

И. С. се, такође, сумњичи да је прошле године извршио пренос више од 2,1 милион динара на рачун једне фирме у Нишу за чијим власником се трага, а који је тај новац пренео на рачун осумњиченог И. С. 

Потом је И. С. у више наврата подизао новац са рачуна, и након тога договорени проценат задржавао за себе, а остатак предавао на руке власнику фирме из Ниша.

Осумњиченима И. С. и П. П. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.