Архива

Стефановић: Aустријски полицајци биће распоређени на српско-македонској граници

12.08.2016.
У склопу посете државне делегације Републике Србије коју предводи премијер Александар Вучић у Бечу, министар Стефановић састао се са представницима Министарства унутрашњих послова Републике Аустрије, након чега је изјавио да ће, у складу са договором између премијера Вучића и канцелара Керна, део аустријских полицајаца бити распоређен на српско-македонској граници, у циљу спречавању илегалних прелазака границе...
2016_08_12_ministar Stefanovic_Kurc_Bec_foto Tanjug

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, који данас борави у Бечу са српском делегацијом коју предводи премијер Александар Вучић, састао се са представницима Министарства унутрашњих послова Републике Аустрије, на челу са шефом Савезне криминалистичке службе Францом Лангом.

Након састанка, на коме је највише било речи о мигрантској кризи и спречавању илегалних прелазака границе, министар Стефановић је рекао да су се премијер Александар Вучић и канцелар Кристијан Керн договорили да један део аустријских полицајаца буде распоређен на српско-македонској граници.

"Желимо да спречимо илегалне преласке и да пошаљемо јасан сигнал да такве ствари нећемо дозволити. Зато ћемо и по дубини наше територије наставити да се боримо против кријумчара. Затражили смо и помоћ у виду термовизијских камера и сензора којима бисмо могли боље да заштитимо наш гранични појас", нагласио је министар Стефановић.