Архива

Стефановић: Министарство унутрашњих послова један од наjјачих ослонаца Републике Србије

19.06.2016.
Обележавање Дана МУП-а, славе и Дана полиције почело је сечењем славског колача у седишту Министарства, поводом славе Св. Тројице. Након тога, министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић положио је венац на спомен-плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу, док је в.д. директора полиције, Владимир Ребић положио венац код београдске Чукур чесме...
Обележавање Дана МУП-а, славе и Дана полиције
Обележавање Дана МУП-а, славе и Дана полиције
Обележавање Дана МУП-а, славе и Дана полиције
Обележавање Дана МУП-а, славе и Дана полиције
Обележавање Дана МУП-а, славе и Дана полиције
Обележавање Дана МУП-а, славе и Дана полиције

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас да грађани Србије увек могу да се ослоне на Министарство као једно од најjачих ослонаца Републике Србије, онда када им је тешко и када им је потребно.

„Ово је велики дан у коме можемо с поносом да поручимо да је наше Министарство један од наjјачих ослонаца Републике Србије и њених грађана у смислу безбедности и да смо институција на коју грађани могу да се ослоне када им је најпотребније“, нагласио је министар приликом полагања венца на спомен-плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу у оквиру обележавања Дана Министарства, славе и Дана полиције.

Стефановић је истакао да је Министарство унутрашњих послова у претходном периоду, радећи као један тим, показало да ради добро и за народ и за припаднике полиције.

„Успели смо да покажемо снагу, јединство, достојанство, да ово Министарство и полиција иду корак по корак напред, да се развијамо и јачамо и да грађани на нас увек могу да се ослоне. Мислим да је то данас наша најважнија порука“, рекао је Стефановић.

Министар је подсетио да полиција данас предано ради на борби против корупције и криминала, у борби против изазова тероризма у свету, на пружању асистенција и свих других помоћи грађанима када је то најпотребније.

„Ово је и дан када се сетимо свих припадника који су дали свој живот за ово Министарство, за грађане Србије, за нашу земљу. Без њих ми не бисмо имали безбедност какву имамо данас, без њихових жртава не би смо сазнали колики су хероји, колики су јунаци. Наша је обавеза да се сећамо њих и да њиховим породицама помогнемо и олакшамо живот“, рекао је министар Стефановић.

Вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић венац је положио код београдске Чукур чесме, у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима на том месту.

Претходно, слава Министарства – Св. Тројице обележена је свечаним сечењем колача у Кабинету министра унутрашњих послова.