Архива

Стефановић и Лукач: Настављамо да унапређујемо сарадњу и да се заједно супростављамо тероризму

Jul 29, 2016
Након састанка министара Стефановића и Лукача у Бањалуци, министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић најавио је заједничку вежбу противтерористичких јединица, у током августа месеца, како би се показала обученост и спремност безбедносних снага да делују у сложеним условима и комплексним задацима…

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је данас, након састанка са министром полиције Републике Српске Драганом Лукачем у Бањалуци, да ће две земље наставити да унапређују сарадњу и да ће се заједничким снагама супротставити тероризму.

Министар Стефановић је овом приликом најавио и заједничку вежбу противтерористичких јединица, која ће бити одржана током августа, а њен циљ је да се покаже обученост и спремност безбедносних снага да се делује у сложеним условима и комплексним задацима.

Према речима Стефановића, наша земља ће у вежби ангажовати Специјалну антитерористичку јединицу, Жандармерију и све друге јединице полиције потребне да се демонстрира увежбаност и спремност.

"Наш задатак је да покажемо да смо спремни да спречимо деловање терориста и потенцијално извршење терористичких напада“, рекао је Стефановић и додао да је добро да грађани знају да на својој страни имају полицију која увек може да их заштити.

Стефановић је такође навео, поводом стања са миграцијама, да заједничке патроле војске и полиције Србије на терену већ дају резултат у раду, који се првенствено огледа у томе што се смањује број кријумчара који илегално пребацују мигранте.

"Први контакт са Србијом не може бити кршење наших закона. Зато желимо све да упутимо на законите процедуре, било процедуре за азиланте или упућивање у прихватилишта за странце ради даље законске процедуре" поручио је министар Стефановић.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је да два министарства морају да унапређују сарадњу, да се једнице упознају, како би могли заједнички да одговоре на све претње.

Он је такође овом приликом похвалио начин на који је наше министарство унутрашњих послова одговорило на илегалне миграције, оценивши да су се Србија и МУП веома добро носили са овим проблемом.