Архива

Стефановић и Орицио разговарали о наставку реформских процеса

29.11.2016.
Министар Стефановић и амбасадор Орицио оценили су досадашњу сарадњу успешном и истакли да постоји простор за њено унапређење, посебно у областима борбе против организованог криминала, корупције, тероризма, реформских процеса унутар Министарства унутрашњих послова, као и реформи система управљања људским ресурсима...
Стефановић и Орицио разговарали о наставку реформских процеса
Стефановић и Орицио разговарали о наставку реформских процеса
Стефановић и Орицио разговарали о наставку реформских процеса

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са новоименованим шефом Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадором Андреом Орициом о наставку реформских процеса и активностима које Министарство предузима на испуњавању обавеза везаних за стратешке циљеве Републике Србије.

Министар Стефановић и амбасадор Орицио оценили су досадашњу сарадњу успешном и истакли да постоји простор за њено унапређење, посебно у областима борбе против организованог криминала, корупције, тероризма, реформских процеса унутар Министарства унутрашњих послова, као и реформи система управљања људским ресурсима. 

Стефановић је указао да је циљ Министарства да конкретним рефомама и испуњавањем обавеза из Преговарачког поглавља 24 настави европске интеграције и да и у том смеру очекује даљу подршку и наставак сарадње са Мисијом ОЕБС-а у Србији.

Амбасадор Орицио је истакао да је Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) спремна да подржи даље реформске процесе у Министарству, као и активности које Србија планира на остваривању својих стратешких циљева.

На састанку је било речи и о пројекту за јачање капацитета српске полиције у истрагама у области корупције, који ће бити финасиран од стране Краљевине Норвешке, а којим ће се, кроз различите обуке, значајно подићи кадровски капацитети криминалистичке полиције у борби против коруптивних кривичних дела.

Кроз овај пројекат, како је навео Стефановић, обуку за сертификоване финансијске форензичаре проћи ће и 30 полицијских службеника.    

Мисија ОЕБС-а, како је навео амбасадор Орицио, пружиће пуну подршку Министарству унутрашњих послова на спровођењу Националне стратегије за превенцију и борбу против тероризма.