Aktuelno

Ministar Dačić otvorio renovirani objekat Uprave za vanredne situacije u Nišu

18.05.2024.
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je danas renovirani objekat Uprave za vanredne situacije u Nišu...

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je danas renovirani objekat Uprave za vanredne situacije u Nišu.

Sredstvima Ministarstva unutrašnjih poslova u iznosu od 180 miliona dinara, rekonstruisano je i izvršena je sanacija 3.800m2 u kome boravi 130 pripadnika Uprave za vanredne situacije u Nišu.

“Ovo je veoma značajna investicija i put kojim ide Ministarstvo unutrašnjih poslova, a to je pobolјšanje uslova rada svih policijskih službenika, u ovom slučaju pripadnika Sektora za vanredne situacije,” istakao je ministar Dačić.

Ministar Dačić je naglasio da su pripadnici Sektora za vanredne situacije veoma hrabri i požrtvovani pripadnici MUP koji se svakodnevno suočavaju sa različitim opasnostima, požarima, poplavama, zemlјotresima, štiteći živote građana Republike Srbije.

“Nastavićemo ulaganje i opremanje vatrogasno-spasilačkih jedinica. U narednom periodu nas očekuje otvaranje potpuno novih objekata u Negotinu, Velikom Gradištu, Knjaževcu, Beogradu na vodi i Futogu, kao i otvaranje rekonstruisanih objekata u Leskovcu, Dolјevcu, Svrlјigu i Kocelјevi, a u toku je izgradnja objekta sedišta Sektora za vanredne situacije i Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu,” zaklјučio je ministar Dačić.