Aktuelno

Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

02.09.2023.
U okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u subotu, 2. septembra od 10 časova na Adi Ciganliji, organizovaće druženje sa decom kojoj će kroz edukativne radionice približiti rad policije, ali i ukazati na osnove bezbednog ponašanja (travnati deo prekoputa Lidla, sa Makiške strane)...

U okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u subotu, 2. septembra od 10 časova na Adi Ciganliji, organizovaće druženje sa decom kojoj će kroz edukativne radionice približiti rad policije, ali i ukazati na osnove bezbednog ponašanja (travnati deo prekoputa Lidla, sa Makiške strane).

Deca i roditelјi imaće priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo, ali i da savladaju veštine bezbednog ponašanja u saobraćaju i vanrednim situacijama.

Cilј radionica je da se kod dece podigne svest o štetnosti i posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu, da im se ukaže kako da prepoznaju različite vidove nasilјa i diskriminacije, ali i da se informišu o načinima pomoći, podrške i zaštite.

Tokom druženja, od 10 do 17 sati, mališani će, uz asistenciju pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, imati priliku da se penju na veštačku stenu i uživaju u vatrogasnoj peni.

Posetioce ove manifestacije očekuje niz zanimlјivih igara, predviđene su i simbolične nagrade, ali i druženje sa roniocima Žandarmerije, pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave kriminalističke policije, saobraćajne policije, Uprave policije i Policijske uprave za grad Beograd.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva roditelјe da sa decom dođu na Adu Ciganliju da zajedno i bezbedno započnemo novu školsku godinu.