Актуелно

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола у Индији

17.10.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин од данас борави у посети Републици Индији, где предводи делегацију Републике Србије на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин од данас борави у посети Републици Индији, где предводи делегацију Републике Србије на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола.

Српског министра унутрашњих послова очекују билатерални састанци са министрима унутрашњих послова из земаља чланица Интерпола, али и са бројним директорима полиција на којима ће, између осталог, бити разматрано и глобално стање безбедности, као и модалитети за његово унапређење.

Министра унутрашњих послова Александра Вулина очекују састанци и са председником Интерпола и генералним инспектором полиције у Министарству унутрашњих послова Уједињених Арапских Емирата генерал-мајором Ахмедом Насером Ал Раисијем, генералним директором за међународну сарадњу Министарства јавне безбедности НР Кине и чланом Извршног комитета Интерпола за Азију Ху Бинченом, као и са извршном директорком ЕВРОПОЛ-а Кетрин Де Бол. 

Учешће српске делегације коју предводи министар Вулин на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола у Индији од великог је значаја за одвраћање дугогодишњих настојања лажне државе Косово да оствари чланство у овој полицијској организацији.