Građani

NOVA ELEKTRONSKA USLUGA NA PORTALU EUPRAVA „ZAMENA VOZAČKE DOZVOLE (DOSTAVLjANjE NA KUĆNU ADRESU)

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane da je od 2. februara 2021. godine, putem portala eUprava omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje vozačke dozvole korišćenjem usluge „Zamena vozačke dozvole (dostavljanje na kućnu adresu)“.    

Elektronska usluga „Zamena vozačke dozvole“ namenjena je građanima-vozačima :

  • kojima je istekla važnost probne vozačke dozvole ili vozačke dozvole
  • koji su promenili ime ili mesto prebivališta
  • kojima je probna vozačka dozvola ili vozačka dozvola ukradena, izgubljena ili uništena

Usluga omogućuje da građani ne dolaze u područne policijske uprave i policijske stanice radi podnošenja zahteva, već da putem interneta, a preko Portala eUprava, elektronski podnesu zahtev za izdavanje vozačke dozvole uz opcije preuzimanja vozačke dozvole u nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici ili na adresi prebivališta vozača, u kom slučaju će vozačka dozvola biti uručena od strane poštara na adresi prebivališta vozača.

Opis usluge uslovi njenog korišćenja i način pokretanja nalaze se na portalu eUprava, link: https://euprava.gov.rs/usluge/6093

Takođe, obaveštavamo građane da je i dalje omogućeno podnošenje zahteva i preuzimanje vozačke dozvole na šalterima policijskih uprava – Uprave za upravne poslove.

Zakonski rok za izdavanje vozačke dozvole je 30 dana od dana kada je zahtev sa portala eUprava dostavljen policijskoj upravi ili stanici nadležnoj po mestu prebivališta vozača.